Henni ja Verner Luokkanen perustivat Luokkasen Kotikoneliikkeen helmikuussa 1960.

Yrittäjäksi alkaminen oli silloin nuorelle parille oikeastaan pakkosauma, kun molemmat olivat olleet töissä Pirttikoskella ja Vernerin sairastelun myötä häneltä kiellettiin ruumiillisen työn tekeminen. Siihen aikaa ei vielä ollut eläkkeitä, joten jotain piti keksiä, millä eteenpäin päästäisiin. Henni ja Verner päätyivät yksityisyrittäjiksi.

Liikkeen alkuaikoina suosituimpia myyntiartikkeleita olivat pulsaattoripesukoneet, kaasuliedet ja lypsykoneet ula-radioiden ohella. 1960-luvulla tulivat ensimmäiset automaattipesukoneet. Tekninen kehitys on vuosikymmenien saatossa muuttanut myös kotikoneliikkeen tuotevalikoimaa. Edelleen kuitenkin päätuotteet ovat kotikoneet.

Vuosien saatossa liikkeessä on korjattu paljonkin erilaisia kodin koneita. 2000-luvulla kodinkoneiden korjaaminen jäi laitteiden digitalisoituessa taka-alalle.

2022 maaliskuusta alkaen liikkeessä ei enää ole ollut vakinaista henkilökuntaa ja liiketoiminnalle on pyritty etsimään jatkajaa. Kemijärven seudulle jatkajaa ei ole löytynyt ja siksi liike lopetetaan. Varasto pyritään saamaan myytyä joulukuun 2023 loppuun mennessä.